Senfbluten

Ákos István a Weningerék szőlőjében. Jövőre a mi szőlőnk is így fog kinézni, tele virágokkal és élettel.

RebbergHerbst

Összel gyönyörő szinekben mutatkozik a szőlőnk.

       

Együttműködées a Soproni TrEvini borkereskedéssel
Boraink egy részét az újjonan megalakult TrEvini borkereskedés forgalmazza Sopronban és Budapesten. Honlapjuk még feltöltés alatt áll, de facebookon jelen vannak:

https://www.facebook.com/TrEvini-Borkeresked%C3%A9s-552630828170466/timeline/

Elérhetőség
Lukács Szabolcs
Tel: +36 30 235 51 39
Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
www.travini.hu


Borainkat többnyire Svájcba exportáljuk

2001-ben elhatároztuk, hogy beszállunk Sopronban a borászkodásba. Abból indultunk ki, hogy hazánk gazdaságilag szépen fog fejlődni s a magyar piacon is jó áron lehet bort értékesíteni. Ez tévedés volt. A gazdasági helyzetet mindenki ismeri, s hogy mi a helyzet az itthoni borpiacon, az is ismeretes. Ha jóval az önköltség alatt forgalmazzuk a nagykereskedők által borainkat, akkor bizony el tudjuk adni borainkat. Ez arra ösztönöz minket, hogy az itthoni forgalmazást és marketingmunkánkat csak alacsony fokon folytatjuk. Boraink nagyobb részét Svájcba exportáljuk. Bár nem vár ott senki sem a magyar borokra, de megfelelő erőfeszítéssel el lehet eladni.

Basler Wymärt – bázeli borvásár

Egy ilyen erőfeszítés a «bázeli borvásár», amely a mi kezdeményezésünkre 2012-ben jött létre Bázelban. Az elmúlt években 35 borász és kereskedő vett részt a három napos áprilisi rendezvényen. A következö borvásár 2016 áprilisában fog lezajlani. Hasonlóképpen rendezük meg vovember közepén a bázeli biobornapokat (Basler Bioweintage). www.basler-wymärt.ch, www.bioweintage.ch

 

Make Your Own Cuvée

Bázelban nagyon sok «expats» dolgozik, más országból származó jól kiképzett szakember, vagy a Novartisnál, vagy a Hoffmann-La Rochenál avagy egy másik kémiai cégnél. Angolul beszélnek, többnyire saját társadalmi köreikben mozgolódnak. Mundaadójuk számukra gyakran rendez csapatépítő összeröffenéseket. Ezt hasznosítjuk boraink forgalmazása érdekében. A «Make Your Own Cuvée» egy társadalmi játék felnőttek számára. Közösen végigkóstolunk fajtatiszta borokat, Kékfrankost, Merlot, Syraht, Cabernet Sauvignont és Zweigeltet. S aztán elgondolkozunk azon, hogy melyik párosítás tenne jót s nekiállunk a házasításnak. Ebből ennyit, abból annyit. Az előnye az, hogy minden eggyes próbánál kóstolni kell s ezáltal a hangulat egyre jobb lesz és – ami a legjobb – pénztárcánkba is belekerül valami!

2015: végre egy remek szüret

Ilyen szép szüretünk eddig még nem volt. Hol a jégverés semmisítette meg egy év munka eredményét, hol a liszharmat károsította a szőlőnket. De most csak egészséges bogyók voltak a fürtön, és nagyon szép mennyiségben. Meg vagyunk győződve, hogy a remek szőlőből nagyon szép borork lesznek. 

 

Interjú Ákos Istvánnal

Geönczeöl Attila, a Vinopolis International Kft. (1139 Budapest, Frangepán u. 46.) ügyvezető igazgatója és sai vezetője, Ákos Istvánnal októberben interjút készített a «Wine in Hungary» kiadvány számára. Itt a teljes interjú magyar és angol nyelven.  «Ákos István Svájcban, Baselben él, ahol kommunikációs ügynökséget és sörfőzdét is alapított. 2000-ben örökölt egy lakást Sopronban, ideutazva rögtön megtetszett neki és feleségének ez a barokk kisváros. A környéken járva, a soproni borokat kóstolgatva összebarátkozott a Weninger családdal. Az ő esete a három befektető közül a legkülönösebb, hiszen cége nincs is Magyarországon, 4,2 hektáros szőlőbirtokát Weningerék művelik, ők is készítik a borokat. Ákos István gyakorlatilag kereskedő, saját szőlőterülettel, aki előre finanszírozza borait. Kereskedő és borász szoros együttműködése ez, szerződés nélkül, az adott szóra alapozva.»